naam

tantra-massageIk zie mijzelf als een ‘levensontdekker’. Open voor de inspiratie van anderen en met een diep verlangen om mijn antwoorden op levensvragen zelf te ontdekken.

In mijn twintiger jaren raakte ik geïnteresseerd in persoonlijke groei en spiritualiteit. Ik verdiepte mij o.a. in The Work van Byron Katie, een Cursus in Wonderen, Geweldloze communicatie, tantra, Ramana Maharshi en andere leraren in Advaita Vedanta (nondualiteit). Deze methoden en levensvisies ervaar ik als zeer behulpzaam om voorbij beperkingen te komen en meer levensvervulling te vinden. 

Sinds 2005 is meditatief zelfonderzoek voor mij een effectieve methode om terug te keren naar innerlijke rust, vreugde en openheid. Door meditatie wordt de identificatie met het rationele denken en het lichaam minder sterk. Dat geeft ruimte in denken en voelen. Daarnaast vind ik een goed contact met het lichaam ook van belang voor gezonde spirituele ontwikkeling. Tantra-massage, vrij dansen en wandelen in de natuur helpen mij daarbij.  

Loopbaan

Na opleidingen in de informatica en kunstmatige intelligentie werkte ik 10 jaar o.a. als consultant en docent. In 2003 volgde ik een opleiding tot trainer in communicatieve vaardigheden en persoonlijke effectiviteit. In de afgelopen jaren gaf ik als zelfstandig trainer en coach begeleiding in het spreken voor groepen, geweldloze communicatie, persoonlijke ontwikkeling en procesbegeleiding.

Sinds 2016 bied ik middels ‘Sense of Being’ ook tantra-massages en begeleiding in meditatief zelfonderzoek aan. Ik volgde hiervoor diverse tantra-massageweekenden en de tantra-massageopleiding bij Helios Centrum. Verder volgde ik tantra-workshops bij Body2Chill en Wild tantra en een massagecursus ‘integratieve massage’ bij Robin van Wees. Momenteel volg ik de opleiding ‘Non-duale coaching en therapie’ bij Art of Life.

Tantra-massage en meditatief zelfonderzoek brengen mij dichter bij mijn kern. Ik geniet ervan wanneer ik anderen dit ook kan laten ervaren.